Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Raoul Wallenberg Enstitüsü işbirliğinde Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülleri sahiplerini buldu.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Raoul Wallenberg Enstitüsü işbirliğinde, Engellilik Çalışmaları Lisansüstü Tez Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller sosyal bilimler alanında yazılan tezlere, yüksek lisans ve doktora olmak üzere iki kategoride verildi.

10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde düzenlenen ödül töreninde, doktora kategorisinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora Programı’ndan doktora derecesini alan Beyza Ünal, ‘Türk Toplumundaki İdealist ve Sağlamcı Normlarının İçselleştirilmesinin Sorgulanması Yoluyla Engellilik Gururunun Gelişimi: Bir Temellendirilmiş Kuram Çalışması’ başlıklı teziyle ödül almaya hak kazandı.  Yüksek lisans kategorisinde ise Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Yüksek Lisans Programı mezunu Balam Kenter, ‘Baskı ve Sömürüyü Sakatlık Üzerinden Anlamak: Kesişimsellik, Artı Nüfuslar, ve Radikal İhtiyaçlar’ başlıklı teziyle ödül almaya hak kazandı.